W regionie 32. Finał WOŚP z Nową Lewicą

Z każdą chwilą coraz więcej deklaracji udziału w zbiórkach, skarbonkach, na aukcjach. Działacze lewicy, jak zawsze wspierają! W Bydgoszczy, Włocławku, Grudziądzu, Mogilnie...

W Bydgoszczy w dniu finału w siedzibie partii przy ul. Paderewskiego 26 działacze Nowej Lewicy, radni bydgoscy dyżurować będą oczekując od godziny 11,oo do 15,oo na zmarzniętych wolontariuszy. Można będzie pogadać i ogrzać się przy kawie albo herbacie.

Bydgoska lewica uruchomiła także skarbonkę, do której powędrują wpłaty od członków Nowej Lewicy i zapewne sympatyków lewicy.  DORZUĆ SIĘ DO SKARBONKI TUTAJ

dla wolontariuszy copy   skarbonka lewica bydgoszcz

Współprzewodniczący Rady Miejskiej Nowej Lewicy w Bydgoszczy MIROSŁAW KOZŁOWICZ, zastępca prezydenta miasta, wystawił na licytację dla WOŚP przejażdżkę Harleyem po Bydgoszczy. Licytować można TUTAJ.  Jako miłośnik tych maszyn i członek Bractwa Harley-Davidson MC Poland zaprasza ponadto bydgoszczan od południa w niedzielę na Stary Rynek, gdzie zobaczyć będzie można harleyowych jeżdżców na swych pięknych pojazdach i skorzystać z przygotowanego słodkiego poczęstunku.

kozlowicz licytacja   harleyowcy

Poseł Nowej Lewicy z okręgu bydgoskiego KRZYSZTOF GAWKOWSKI uczestniczy w licytacji na rzecz WOŚP. Przedmiotem aukcji jest spotkanie z posłem – wicepremierem rządu „Koalicji 15 października” i wspólne zwiedzanie Ministerstwa Cyfryzacji przy ul. Królewskiej 27 w Warszawie. Krzysztof Gawkowski odpowie m.in. na pytania:

– Czym zajmuje się Ministerstwo Cyfryzacji? – Ilu pracowników pracuje w ministerstwie? – Jakie zabezpieczenia są w Ministerstwie? – Jak wygląda praca Ministerstwa od środka? Pokaże ciekawostki i przedstawi codzienną pracę Ministerstwa Cyfryzacji. Obecnie kwota licytacji wynosi 3600 zł.

gawkowski licytacja   licytacja kukucki

LICYTUJ z  Krzysztofem Gawkowskim  TUTAJ                                                                                                         LICYTUJ z Krzysztofem Kukuckim  TUTAJ

***

Z rozmachem do wspierania WOŚP przystąpił senator Nowej Lewicy (Pakt Senacki) z WłocławkaKRZYSZTOF KUKUCKI. Dorzucił do swej kolekcji kolejny kufel z logiem 32. Finału WOŚP. Będzie uczestniczył w biegu na ulicach Włocławka, a także kwestował z puszką, rozmawiając przy okazji z mieszkańcami o tym, co by tu jeszcze dla miasta zrobić, zwłaszcza jako senator RP…

W dniu finału otwarte będzie biuro senatora we Włocławku przy ul. Kościuszki 12, gdzie od godziny 12,oo do 16,oo wolontariusze będą mogli ogrząć się przy kawie czy herbacie.

Krzysztof Kukucki bierze udział w aukcji, na którą wystawił możliwość spędzenia dnia pracy z Krzysztofem Kukuckim - senatorem RP. W umówionym dniu razem pojedzie ze zwycięzcą  do Warszawy, gdzie zaprosi do zwiedzenia budynku  Sejmu i Senatu, na wspólny obiad w restauracji sejmowej i opowie o pracy parlamentarnej. Liczba osób, które mogą wziąć udział w realizacji aukcji: 1-2. Termin realizacji: luty - marzec 2024 r.

Senator K. Kukucki uruchomił już wirtualną skarbonkę, w której teraz jest 342 zł      DORZUĆ DO SKARBONKI   TUTAJ

skarbonka kukucki copy   krzesinski serduszko

***

Za pośrednictwem Sztabu WOŚP Strzelno-Jeziora Wielkie zachęca do udziału w licytacji dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy TOMASZ KRZESIŃSKI, szef Nowej Lewicy w powiecie mogileńskim i starosta mogileński zarazem.

Przedmiotem aukcji jest Złote serduszko 32. Finału WOŚP wykonane ze złota pr. 333 o wadze 0,790g.

Tomasz Krzesiński zachęca do wspierania WOŚP jako świadectwa godnej naśladowania postawy i życzliwości, ze swoim ideowym hasłem „Razem możemy więcej!”. Obecnie na koncie licytacji jest kwota  465 zł.    Licytuj złote serduszko  TUTAJ

***

W Grudziądzu w Miejskim Sztabie WOŚP https://www.facebook.com/SztabWospGrudziadz od kilku tygodni aktywnie działa już współprzewodniczący Rady Powiatowej Nowej Lewicy RAFAŁ HEIDEK. Jako zastępca szefa Sztabu Miejskiego WOŚP zabiega o pozyskiwanie sponsorów, organizowanie sklepów, w których wystawione są puszki stacjonarne (w tym roku w 36 sklepach i restauracjach są już puszki od 15 grudnia 2023 r.), zajmuje się sprawami organizacyjnymi, pozyskiwaniem przedmiotów na licytację… i jak mówi: – ogólnie, żeby wszystko działało.

maciejrewski bieg WOSP copy   kowarowski montaz

Drugi współprzewodniczący RP Nowej Lewicy ŁUKASZ KOWAROWSKI, wystartuje w finałową niedzielę o godz. 11,oo w biegu na grudziądzkim stadionie. Tymczasem skrzętnie trenuje, zaliczając kolejne kilometry. Powodzenia!

***

Natomiast swoje zadanie biegowe dla WOŚP zaliczył już sekretarz powiatowy Nowej Lewicy w Nakle nad Notecią MACIEJ MACIEJEWSKI. W ciągu godziny przebiegł 12,6 km i uplasował się na czwartym miejscu w gronie nakielskiego teamu. Gratulujemy!

Opr. nim, 24 stycznia 2024 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!